Beiskolázási hír

Tisztelt Szülők!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünk a 2015/2016-os oktatási évben - a tervezett három első osztály indítása helyett - négy első osztályt indít  fenntartónk, az Eötvös József Főiskola hozzájárulásával.
A nyílt napjainkon, valamint a honlapunkon már megismert (Bajai Viktória, Kapornyai Enikő és Mészáros Ágnes) leendő első osztályos tanító nénik mellett Tiralla Tímea kap lehetőséget 1. évfolyamos osztályfőnökként.
Tiralla Tímea bemutatkozása

1 %

ermek.gif

A Gyakorlós Gyermekekért Alapítvány bevételeit az alapító okiratának megfelelő célokra fordítja: hozzájárul a gyakorlós gyermekek művelődési, sportolási, táborozási lehetőségeinek fejlesztéséhez, tanulóinak tanév végi jutalmazásához, az iskolán belüli eszközök modernizálásához.
Kérjük, támogassák alapítványunkat adójuk 1 %-ával!
Adószámunk: 19049041-1-03

Perhács Attila igazgató, kuratóriumi titkár

vonatkerti_menu.jpg

Megjelent a Vonatkerti Napló 2015. áprilisi száma.

Mozdulj a szabadban!

2015. április 24-én, pénteken 14 órai kezdettel rendezi meg az Eötvös József Főiskola Gyakorló Általános Iskolája a „Mozdulj a szabadban!” elnevezésű rendezvényét. A bajai Petőfi-szigeti atlétikapályán megvalósuló programok az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet, hagyományteremtő jelleggel.

Szállj vízre!

logo_szallj_vizre.gif

Csutka 2015
6. próba
Szállj vízre!

Ezen a próbán vízre szállunk. A gyerekek csak szülő, vagy testnevelő által aláírt igazolással indulhatnak. Ehhez nyomtatvány kapható Faddi Istvánnénál (a titkárságon) és a próba befizetésekor Metzinger Rózsa Ibolyánál (gondnoki iroda).
Időpont: 2015. április 24., péntek.
Találkozunk: 14 órakor az Ifjúsági Szálló (Petőfi-sziget) előtti partszakaszon.

Debrecenben jártunk

tanitasi_verseny_debrecen_2015.jpg

Országos anyanyelvi tanítási versenyt hirdetett 20. alkalommal a Debreceni Református Hittudományi Egyetem. Témája a verstanítás volt.
Az Eötvös József Főiskolát Sajtos Klaudia IV. évfolyamos tanító szakos hallgató, Bakonyiné Dr. Kovács Bea tantárgypedagógus, és Nagyné Bálint Ildikó szakvezető képviselte. A háromnapos rendezvényt 2015. április 13-15. között bonyolították a szervezők.
Intézményünk kis csapata 2. helyezéssel tért haza Debrecenből.

Nagyné Bálint Ildikó

Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny

Az az öröm ért bennünket, hogy 4 tanulónkat is meghívták a Simonyi Zsigmondról elnevezett helyesírási verseny megyei fordulójára.
A verseny 2015. április 18-án, szombaton délelőtt volt Kecskeméten a Kertvárosi Általános Iskolában.

Az Észforgató iskolai tanulmányi verseny ünnepélyes eredményhirdetésének időpontja 2015. április 20., hétfő 14,30 óra (gyülekező 14,15 óra), amelyre szeretettel várjuk a legeredményesebben szereplő gyermekeinket. A díjkiosztóra iskolánk sportcsarnokában kerül sor.

Nemes Gáborné alsós munkaközösség-vezető

Meghívott tanulóink és felkészítő tanáraik névsora:

iskola_galeria_logo.jpg

Meghívjuk Önt az Eötvös József Főiskola Gyakorló Általános Iskolájába (Baja, Bezerédj u. 15.)

a Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola
6. évfolyamos tanulói kiállítására.

A kiállítás megnyitója 2015. április 20-án 16,30 órakor lesz.

Kedves Útitársaim!
E havi nyertesünk: Balogh Eszter 4. c
Gratulálunk a nyertesnek!

Mesevonatunk következő állomása Japán.
Mese és feladatlap: Az igazi barátság
A feladatlap beküldési határideje: 2015.  április 30.

DÖK-hír

ujrahasznositas.gif

Kedves Szülők!

Iskolánk diákönkormányzata 2015. április 20-22. között papírgyűjtést szervez.
Kérjük, hogy a behozott papírokat a belső udvaron található konténerbe szíveskedjenek elhelyezni, a tömegét pedig az osztályfőnököknek jelezni!

Köszönettel: Serei Anita

logo_beiratas.png

Tisztelt Szülők!

Intézményünkben az első osztályosok beíratása:
         2015. április 16. (csütörtök) 8:00-19:00 óráig
         2015. április 17. (péntek) 8:00-18:00 óráig
         Helyszíne: titkárság (az emeleten).

Erkölcstan/Hit- és erkölcstan

Tisztelt Szülők!

A leendő 5. évfolyamos tanulók szülei nyilatkozhatnak arról, hogy a 2015/2016. tanévben az erkölcstan, vagy helyette a hit- és erkölcstan tantárgyat kívánják-e választani gyermekük számára. Az erkölcstan tantárgyat iskolánk pedagógusai tartják a pedagógiai programunk szerint, a hit- és erkölcstan tantárgyat pedig az egyházak által delegált hitoktatók, saját programjuk alapján.

A nyilatkozatban a hit-és erkölcstan oktatás választása esetén az Országgyűlés által elismert magyarországi egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jelölhetők meg.

A leendő 5. évfolyamos tanulók szülei 2015. április 21-ig adhatják le a nyilatkozatot az iskolában. Ha a szülő nem tesz írásbeli nyilatkozatot, akkor a gyermek erkölcstan-oktatáson fog részt venni.

ÉNEKLŐ IFJÚSÁG KÓRUSTALÁLKOZÓ 2015

hangjegy.gif

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját kórustalálkozónkra, amelyet 2015. április 16-án, csütörtökön 17 órai kezdettel tartunk az EJF Gyakorló Általános Iskolája sportcsarnokában.

Múzeumpedagógiai foglalkozás

2015. március 31-én a Türr István Múzeumban élményszerű múzeumpedagógiai foglalkozáson vett részt a 4. számú napközis csoport. A néprajzi állandó kiállítás segítségével a tanulók megismerkedhettek a Bácskában élők népviseletével, mindennapi tárgyaival, művészetével, valamint hagyománykincseikkel, amelyek többsége helyi polgári adományokból került ki.

Tartalom átvétel